Günümüzde acil müdahale ekipleri, işlerini en iyi şekilde gerçekleştirmektedir. Bildiğiniz üzere ambulanslar acil durum ve vakalarda olay yerine hızlıca intikal etmektedir. Ambulans hekimi nedir ve ambulans hekimi maaşları gibi sorular günümüzde merak edilen konulardan birisidir.
Ambulans hekimi, acıl tıp teknisyen ile birlikte acil vakalarda ambulans ile olay yerine giden kişilerdir. Olay yerinde yaralı yada hasta vakalara müdahale etmektedir. Müdahale yaptıktan sonra hastaneye kadar olan süreçte hastayı takip eder ve süreci en iyi şekilde değerlendirmektedir.
Bu yazımızda ambulans hekimi mesleği ile alakalı olan tüm bilgileri sizlere aktarmak istiyorum. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur.
Ambulans Hekimi Nedir?
Ambulans ile olay yerine giderek hasta ve yaralılara acil müdahalede bulunan kişilere ambulans hekimi denmektedir. Olay yerinden ayrılarak hastaneye kadar gidiş süresince hastayı en iyi şekilde takip eder ve gerekli müdahaleleri de yapması gerekmektedir.
Ambulans hekimi, gerektiğinde hastaneye de geçiş yapabilmektedir. Hastanede eğer hekime ihtiyaç varsa, ambulans hekimi çağırılır ve gerekli konuma yerleştirilir. Ambulans hekiminin yanında acil tıp teknisyeni de yer almaktadır. Tıp teknisyeni, hekimin daha alt kademesinde görev almaktadır.
Ambulans Hekiminin Görevleri
Ambulans hekiminin olay anında yerine getirmesi gereken bazı görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Sizler için kısaca liste halinde paylaşmak ve bilgilenmenizi istedim.
- Hasta veya yaralıyı olay yerinde inceleme yaparak durumunu öğrenme,
- Olay yerinde gerekli bilgileri merkeze anons etme,
- Hastanın yaralarına tedavi niteliğinde pansuman eder,
- Gerekli hallerde suni teneffüs eder,
- Ambulans ile seyir esnasında yaralılara müdahaleye devam etme,
- Dış kanamaları durdurma ve iç kanamayı kontrol etme,
- Düzenli olarak ateş ve tansiyon kontrolünü sağlamak,
- Hastaları eğer varsa şok etkisinden kurtarmaya çalışma,
- Merkezle sürekli olarak iletişimde kalarak güncel bilgileri aktarma,
- Vücutta zehirli maddeleri tespit etme ve temizleme.
Burada yer alan maddeler genel olarak ambulans hekimi görevleri arasında bulunan maddelerdir. Eğer bu mesleği yapma gibi bir düşünceniz varsa listemizi baştan sona okumanızı öneririm.
ayrıca bkz: Almanca Öğretmeni Maaşları
Ambulans Hekimi Nasıl Olunur?
Ambulans hekimi olabilmek için öncelikle tıp fakültesi bölümünden mezun olmanız gerekmektedir. Hekim olabilmek için tıp fakültesini bitirmek, doktor olabilmek için ise doktora yapmanız gerekmektedir. Tıp fakültesi mezunları kolaylıkla ambulans hekimi mesleğini yapabilirler.
Ambulans Hekimi Nerede İş Bulabilir?
Ambulans hekimi görevleri hem devlet üzerinde hem de özel sektörde bulunmaktadır. Eğer devlette çalışmak istemiyorsanız, özel hastanelere başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca hasta nakil ambulansı sektöründe de iş bulabilme imkanı vardır.
Ambulans Hekimi Maaşları Ne Kadar?
En çok merak edilen konulardan biriside ambulans hekimi maaşları konusudur. Sizleri için ufak çaplı bir araştırma yapmak istedim. Ambulans hekimi maaşları en düşük 5.900 TL, en yüksek 14.600 TL olarak bilinmektedir. Ortalama bir rakam alındığında ise 8.900 TL gibi bir fiyat çıkmaktadır.
Bu yazımızda sizlerle birlikte ambulans hekimi nedir ve ambulans hekimi maaşları konusunu ele alarak sizleri bilgilendirmekteyiz. Aşağıda yer alan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazabilir ve bizlerle hızlıca paylaşımda bulunabilirsiniz.