Az Sermayeli İşler

Az Sermayeli İşler

Çok az bütçeyle az sermayeli işler kurmanız günümüzde artık çok kolay. Sermaye; ticaret yaparken kullanılacak para veya paraya çevrilebilecek malları ifade etmektedir. Ticaret sektöründe kullanılan bir terimdir. Sizin de elinizde az miktarda bir sermaye mi var? Sermayenizi nereye harcayacağınız hakkında bir fikriniz mi yok? O zaman bu yazı tam size göre.

Sadece düşük sermayeli iş fikirleri olarak düşünmemenizi öneririm. Burada sizlerin yeteneği ve kabiliyeti de önemli bir husustur. Kendinize hiç uymayacak bir işi sermayeniz az diye yaparak sevmeden yaparsanız o işten zarar edebilirsiniz. Az sermayeli iş fikirlerini incelerken önemle değinecek olduğunuz hususun dekorasyon ve reklam açısından maliyetin düşük olmasıdır. Örnek vermek gerekirse de bazı iş branşlarında sermayenin pek bir önemi yoktur, yani 15 metrekarelik bir alanda çay ocağı 5 bin liraya kurulabilmektedir, isterseniz 30 bin liraya da kurabilirsiniz. Bunun gibi iş kolunuzu seçerken daima sevecek olduğunuz işleri seçmenizi öneriyoruz. Şimdi sizinle az sermayeli işleri aşağıda inceleyelim.

1.Bebek Giyim Mağazası Açmak

Bebek giyim mağazaları çok yüksek bütçelerle açılıyormuş gibi gözükse de işin aslı pek de öyle değil. Az bir sermaye ile bebek giyim mağazası açabilmemiz gayet mümkün. Küçük ve kendi çapında açacağınız bir mağaza 20 bin lira gibi bir maliyete denk gelecektir.

2.Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Yapmak

Kültür mantarı yetiştiriciliği, düşük sermayeli bir iş olsa da bu işe yatırım yapmadan önce bu konuda bilgi sahibi olmanız gereken bir iştir. Kültür mantarı yetiştiriciliği de günümüzde güzel gelir kapısı sağlayan işlerden biridir. Bu işe girmeniz ortalama 5 bin liralık bir maliyete gelecektir.

3.Büfe Açmak

Büfeler marketler kadar geniş bir konsepte sahip olmadığı için az bir sermaye ile bu işe girmeniz mümkün. Büfeler işlek bir yerde açıldığı takdirde size kısa sürede yüksek miktarda kar elde ettirebilir. Ortalama bir büfe açma maliyeti 7-10 bin lira civarıdır.

4.AVM’lerde Stand Açmak

AVM’lerde stand açmak,az sermayeli fakat uzun vadede kazandıracak işlerden biridir. AVM’ler günümüzde çok fazla insanı konuk etmektedir. Bir AVM’de çiğ köfte standı, tatlı standı, telefon kılıfı standlarına az bir sermaye ile sahip olabilirsiniz. AVM’lerde stand açabilmeniz için gereken miktar ise ortalama 10 bin liradır.

5.Oto Yıkamacı Açmak

Oto yıkama dükkânı açabilmek için bayilik almanız yeterli olacaktır. Bu için ise ortalama 10-15 bin liralık bir sermaye gerekmektedir. Son zamanların en popüler işlerinden biri haline gelen bu sektör, artık insanların evlerinin önünde araçlarını yıkayabilecek yer bulamamalarından dolayı daha çok talep artmıştır. Oto yıkamalar en az sermaye ile kurulup yüksek tutarlar kazanabilecek olduğunuz bir sektör haline gelmiştir.

6.Çay Ocağı Açmak

Çay ocağı işletmek de az sermayeli işler arasında yer alıyor. Özellikle iş merkezlerinin olduğu bir yerde açmanız sayesinde gayet iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Ortalama bir çay ocağı açmanın maliyeti ise 10 bin lira civarı olacaktır.

7.Çiçekçi Dükkânı Açmak

Büyük bir çiçekçi dükkânı açmak yüksek maliyetlere neden olur. Ancak açacağınız az sermayeli küçük ve şirin bir çiçekçi dükkânı ile de kazanç sağlayabilmeniz mümkün. Günümüzde küçük bir çiçekçi dükkânı açmanın maliyeti ortalama 15-20 bin liradır.

8.Catering Hizmeti Vermek

Yemek sektöründe ne kadar çok rekabet olursa olsun asla bitmeyecek sektörlerden biridir. Günümüzde catering firmaları hızla çoğalmaya başladı. Ancak hala birçok yerde catering hizmetine ihtiyaç duyulmakta. Siz de yemek sektörüne bir catering şirketi kurarak dâhil olmak istiyorsanız 15 bin liralık bir bütçeyle hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Catering Hizmeti Vermek
Catering Hizmeti Vermek

9.Playstation Kafe Açmak

Playstation kafe açmak da düşük sermaye gerektiren işlerden biridir. Ortalama 100 metrekarelik bir alana açacağınız playstation kafe 15 bin liranıza mal olacaktır. Gençlerin severek oynamaya gittikleri bu alan son zamanların popüler oyun salonları haline gelerek yüksek kazançlar elde etmenizi sağlamaktadır. Biraz maliyeti yüksek olsa da getirisi konumunuza göre değişkenlik göstererek kazancınızı artırmaktadır.

10.Solucan Gübresi Tesisi Açmak

Hızlı bir şekilde gelişmekte olan bu sektörde solucan gübresi üretimi de az sermayeli iş fikirleri arasında yer almaktadır. Soluncan gübresi üretimi kazancından dolayı çiftçiler açısında giderek daha çok talep edilen bir sektör haline gelmektedir. Büyük sermayeler gerektirmeden kurulabilen bu tesisler için ilk başta tek seferlik alınacak olan 100 bin tane Kırmızı Kaliforniya Solucanı, 30 metre karelik kapalı bir alan içerisine ve 6 metrekarelik reaktör şeklinde belirtiliyor. Bu şekilde ciddi derecede solucan gübresi üretimi yapılabiliyor. Her 3 ayda bir ikiye katlanarak solucan gübresi üretimi sağlanmaktadır.

 

11.Oto Kurtarıcı – Çekici Olmak

aDiğer sektörlere göre biraz daha maliyeti yüksektir. Bunun sebebi belgelerin çıkartılmasının pahalı olmasıdır. Araç çekici, oto kurtarıcı olmak istiyorsanız, bunun için K belgesi tarzında gerekli evraklar alınmaktadır. 30 40 bin lira arasında bulabilecek olduğunuz oto çekici araçları ile bu işe başlayabilirsiniz. Bu işe niyetliyseniz, reklam çalışmalarına da iyi odaklanmalısınız. Reklamınız ne kadar fazla olursa o kadar fazla gelir elde edebilirsiniz. Çevreniz geniş ve kendinize güveniyorsanız, kısa sürede yatırımınızı çıkartabilirsiniz.

12.Ev Yemekleri Dükkanı Açmak

Sizlerde ev yemekleri yaparak veya yaptırarak bunları satabilecek olduğunuz bir lokanta açabilirsiniz. Ev yemeklerini lezzetli şekilde yapmanız müşteriyi hızlı bir şekilde toplamanızı sağlayacaktır. Güzel, temiz ve nazih bir yemek evi açarsanız, kesinlikle çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Ev yemekleri dükkanı açmak için 10 bin lira gibi bir bütçe yeterli olacaktır.

 

13.Halı Yıkama Dükkanı Açmak

Halı yıkama dükkanı açmak, oto yıkama dükkanı gibi bir iş koludur ve bu işte de gece gündüz çalışabilecek olduğunuzu unutmamalısınız. Son aylarda popüler hale gelmiş olan işlerden bir tanesi olan ve gün geçtikçe daha da büyüyen bu piyasa içerisinde sizlerde yerinizi alabilirsiniz. Halı yıkama sektörüne giriş yapmak istiyorum diyorsanız, küçük bir halı yıkama dükkanı 10 bin lira gibi bir sermaye ile açılabilmektedir.

14. Çiğ Köfte Bayiliği Almak ve Çiğ Köfteci Açmak

Türkiye’de bir çok çiğ köfte bayiliği alabilecek olduğunuz firmalar yer almaktadır. Buralardan çiğ köfte bayilik almak ortalama 10 bin lira bandındadır. Bazılarından 4-5 bin liraya bile bayilik almanız mümkündür. Az sermayeli iş fikirleri arasında yer alan bir çok bölgede bulunan, karlı ve geliştirilebilir bir iş fikri olarak en çok dikkat çeken meslektir. Çiğ köfte bayileri genelde çok hızlı nakit döndürmekte olduklarından dolayı, girişimcilere ek fırsatlarda sağlanmaktadır.

Hemen hemen her sokakta bir çiğ köfteci görmek mümkündür. Fakat yaptığınız işi farklılaştırıp, farklı ve güzel bir hale getirebilirseniz, çevredeki tüm müşteriyi çekebilirsiniz. Eğer bu işe girmeyi düşünüyorsanız, açacak olduğunuz dükkanın yanında çiğ köfteci bulunup bulunmadığına dikkat ediniz. Bu sayede hemen açtığınızda direk para kazanmaya başlayabilirsiniz. Çiğ köfte bayileri farklı olsa da, tatları hemen hemen aynıdır. O yüzden açacak olduğunuz bölgede ne kadar rekabet az olursa, o kadar fazla kar sağlarsınız.

15. Ayakkabı Satış Dükkanı Açmak

Popüler iş fikirleri arasında yer alan ayakkabı satış dükkanı sizlerde açabilirsiniz. Ayakkabıları temin edebilecek olduğunuz yüzlerce firma yer aldığını bilmenizi isteriz. Ayakkabı satış dükkanında ortalama kar marjı yüzde 200 civarındadır. 15 bin lira ile ufak bir ayakkabıcı dükkanı açabilirsiniz. Küçük sermayeli iş fikirleri arasında yer aldığı gibi, büyük mağaza açmak isteyenler içinse ciddi yatırımlarla bu işe girilebilmektedir.

Bir cevap yazın