Bilgisayar Öğretmeni Maaşları Ne Kadar? Tüm Detaylar…

Bilgisayar Öğretmeni Maaşları Ne Kadar? Tüm Detaylar...

Bilgisayarlar, hayatımızın olmazsa elektronik ve teknolojik cihazlarından birisidir. Hayatımızın her alanında sıklıkla karşılaşmış olduğumuz bilgisayarlar ile birlikte, birçok farklı işlemi uygulayabilmekteyiz. Dijitalleşme döneminde olmamız ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık birçok işlemi elektronik cihazlardan gerçekleşmektedir.

Son zamanlarda birçok meslek grubu merak edilenler arasındadır. Bu mesleklerden biriside Bilgisayar Öğretmeni grubudur. Okullarda ve eğitim alanlarında öğrencilere bilgisayar ile alakalı gerekli bilgileri öğreten kişilere denmektedir. Bilgisayarlar ile arası çok iyi olanlar ve bu işi sevenler, mutlaka bu meslek grubuna göz atmalıdır. Genel olarak bilgisayar yazılım ve donanım alanlarında gerekli bilgiler yer almaktadır. Bu bilgileri belirli ders aralıklarında öğrencilere aktarmanız ve uygulamalı olarak göstermeniz gerekmektedir.

Bizlere gelen popüler bir konu olduğu için Bilgisayar Öğretmenliği hakkında detaylı bir araştırma yaptım. Konu başlıklarına ayırarak sizlerle birlikte paylaşmak istiyorum. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konu başlıklarımıza geçiş yapabiliriz.

Bilgisayar Öğretmeni

Bilgisayarların yazılım ve donanım ile alakalı temel bilgilerini öğrencilere aktaran kişilere Bilgisayar Öğretmeni denmektedir. Temel bilgiler üzerinde duran ve uygulamalı olarak gösteren Bilgisayar Öğretmenleri, gelişim süreçlerini de konulara dahil etmelidir. Devlet kurumları, özel eğitim kursları, akademik alanlar ve şirket gibi pozisyonlarda iş bulabilme imkanına sahiptirler.

Bilgisayar Öğretmeni Maaşları Ne Kadar? Tüm Detaylar...
Bilgisayar Öğretmeni Maaşları Ne Kadar? Tüm Detaylar…

Bilgisayar Öğretmeni Görevleri Nelerdir?

Bizlere sorulan en popüler konulardan biriside Bilgisayar Öğretmeni Ne İş yapar konusudur. Sizler için bu konuyu detaylı olarak paylaşmak istedim. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Dilerseniz hazırlamış olduğum listeye göz atabiliriz.

  • Sınıftaki öğrencilerin özelliklerini bas alarak uygun ders programı hazırlamak,
  • Güncel ve müfredata uygun özel ders planları entegre etmek,
  • Öğrenciler için gerekli kaynak ve öğrenme materyallerini sağlamak,
  • ilköğretim seviyesindeki öğrencilere temel bilgileri anlatmak,
  • Ortaokul seviyesindeki öğrencilere temel kod bilgilerini öğretmek,
  • Öğrencilere ödev niteliğinde projeler atamak ve sonuçları değerlendirmek,
  • Bilgisayarların eksik donanım ve ekipmanlarını talep etmek,
  • Office araçlarının hepsine hakim olmak,
  • Sınıfta yer alan internetin uygun amaçlar ile kullanılmasını sağlamak,

Burada yer alan bilgiler genel olarak Bilgisayar Öğretmeni ne iş yapar sorusunu bizlere aktarmaktadır. Eğer bu mesleği yapma gibi bir düşünceniz varsa, listeyi baştan sona okumanızı tavsiye etmekteyim.

Bilgisayar Öğretmeni İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümü okuyan kişiler direkt olarak iş arayışına girmektedirler. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümü mezunları, farklı alanlarda iş bulabilme potansiyeline sahiptir. Dilerseniz kısaca ne tür alanlarda iş bulabileceğini liste halinde paylaşalım:

  • Devlet kurumları,
  • Devlet yada özel okullarda,
  • Halk Eğitim kurslarında,
  • Özel kurs yerlerinde,
  • Bilgi-Bilişim Merkezi Yöneticiliği ve Danışmanlığı.

Burada yer alan iş olanakları genel olarak bilgisayar öğretmenliği okuyan kişilerin, iş bulabileceği alanlardır. Mezun olan kişiler bu tür alanlara iş başvurusunda kolaylıkla bulunabilmektedir.

Bilgisayar Öğretmeni Nasıl Olunur?

Bilgisayar öğretmeni olabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Üniversitede Bilgisayar ve Öğretim Teknoloji Öğretmenliği bölümünü okumanız gerekmektedir. 4 yıllık bir lisans bölümünden sonra mezun olduğunuzda, iş bularak çalışmaya başlayabilirsiniz.

Bilgisayar Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

En çok merak edilen ve bizlere sorulan sorulardan biriside bu konudur. Sizler için güncel bir araştırma yaptım ve Bilgisayar Öğretmeni Maaşları konusunda güncel rakamlara ulaştım.

Yaptığım araştırmada en düşük 5.200 TL iken en yüksek 11.000 TL olduğunu görmekteyiz. Ortalama bir rakam almaya çalıştığımızda ise ortaya 6.400 TL gibi bir rakam çıkmaktadır. Buradaki rakamlar genel olarak mesai ve ek ders gibi durumlara göre farklılıklar göstermektedir.

Ayrıca bu içerikler de dikkatinizi çekebilir:  

Bir cevap yazın