Börekçi Dükkanı Açmak

Börekçi Dükkânı Açmak

Küçük ölçekli bir işyeri sahibi olmayı düşünüyorsanız börekçi dükkânı açmak tam sizin aradığınız bir iş koludur. Özellikle sabahları kahvaltı yapmayan veya yapmaya üşenen kişilerin uğrak yeri olan börekçi dükkânları para kazanmak için oldukça ideal yerlerdir. Yemek sektörü her zaman büyümeye açık bir sektördür. Sizde bu pastadan kazanç sağlayabilirsiniz.

Börekçi Dükkânı Yer Seçimi

Börekçi dükkânı açmak için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi dükkânın hizmet vereceği yerdir. Kişiler hem yayan olarak hem de araba ile dükkâna kolayca ulaşabilmelidir. Park alanlarına yakın bir yerde bulunan börekçi dükkânı kazanç bakımından oldukça karlı olacaktır. Börekçiler çok erken saatlerde açıldıkları için pasajlarda bir yer kiralamak yanlış bir seçim olacaktır. Ana yola yakın fazla büyük olmayan bir dükkân sizin için yeterli olacaktır. Dükkân içinde başlangıç olarak 4 veya 5 kişinin oturabileceği kadar yer olması kâfidir.

Börekçi Dükkânın Kurulması

Börekçi dükkânı açmak için birtakım resmi işlemleri yapmanız gerekmektedir. Dükkân kiralandıktan sonra belediyeye ve maliye gibi resmi kurumlara gidilir. Bu arada işini bilen bir muhasebeci ile anlaşmanız işlerinizi yapmada size kolaylık sağlayacaktır. Resmi işlemleri tamamladıktan sonra dükkânın iç tasarımına geçilebilir. İstediğiniz dekorasyonu bir iç mimar sayesinde de yapabilir veya kendiniz bu işle meşgul olabilirsiniz. Dükkânın zemin bölümünü düzenlerken çabuk kirlenen yüzeylerin tercih edilmemesine özen gösterir. Dükkânın içinde ki koku içinde bir çözüm bulmalısınız. Kişi içeri girdiği zaman börek ve çörek kokusuyla karşılaşmamalıdır. Dükkânın dekorasyonu bittikten sonra masalar, sandalye, tezgâh ve bir de mutfak düzenlemeleri yapılmalıdır. Özellikle hamur yoğurma makinesi alınmalıdır. Dükkânı kurarken ihtiyaca göre hareket etmeli. Orta düzey bir dükkân için kocaman börek tezgâhına hiç gerek yoktur.

Börekçi Dükkân Nasıl İşletilir?

Börekçi dükkânı açmak ile iş bitmiyor bilakis iş yeni başlıyor. Dükkânı açtıktan sonra tezgâhın başına bu işi bilen tecrübeli bir börekçi ustası koymalıdır. Eğer börekçilik konusunda herhangi bir deneyiminiz ve bilginiz yoksa bu size müşteri kaybettirecektir. Ustanın yanında hizmet işinde yer alacak 3 tane eleman size yeterli olacaktır. Yerel gazete, radyo ve TV’lere reklamlar vererek özel kampanyalarınızı duyurun. Bunun yanında internet ve sosyal ağlardan da işletmenizin reklamını yaparak daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Ürünlerinizin fiyatları diğer börekçi dükkânları ile aynı olmalıdır. Eğer biraz fiyatların düşük olmasını istiyorsanız bu oranın % 10 u geçmemesine dikkat ediniz. Çalıştırdığınız elemanlarınızın müşterilere davranışları oldukça önemlidir. Gıda işiyle uğraştığınıza göre dükkânın içi ve masalar her daim temiz olmalıdır. Müşterilerin yemeği bittiği zaman arkadan mutlaka onlara çay ikram ediniz. Bu sizin itibarınız ve işiniz açısından oldukça önemli bir davranıştır.

Börekçi Dükkânının Kazancı Ne Kadardır?

Börekçilerde satılan börek ve diğer ürünlerden elde ettiğiniz kar yüzde 55 oranındadır. Küçük bir hesap yapalım. Böreğin 10 TL’ye satıldığını düşünürsek bu börek genel olarak işletmeye 4.5 TL’ye mal olmaktadır. Yalnız bu kazandığımız tutardan dükkânının bütün masraflarını düşmeliyiz. Bunları da yaptıktan sonra ay sonunda cironun % 30’u işletmeye kar olarak kalmaktadır. Bu hesaplamaya göre börekçi dükkânı açmak kar getiriyorsa bu alanda yatırım yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın