C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaşları – 2023

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaşları - 2022

Günümüzde firma ve şirketler iş sağlığı ve güvenliği konusunda son derece iyi bir şekilde önlemlerini almaktadırlar. Bunun yanında alınan önlemlerin getirilen yasalar ve kanunlar ile de doğrudan bağlantılı olması, büyük etkenlerden birisidir. Geçmişten günümüze kadar iş alanlarında işçilerin güvenliği ve sağlığı konusu, çok daha büyük boyutlarda değişmiş durumdadır.

Son zamanlarda internet alanlarında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı mesleği ile alakalı onlarca farklı soru tipleri yer almaktadır. Bu sebepten dolayı sizlerle birlikte bu sorunun cevabını paylaşarak sizlere de yardımcı olmak istiyorum. Genel olarak meslek hakkında merak edilen belli başlı soruların yer aldığını fark ettim. Bu sebepten dolayı bu başlıkları ele alarak soruları cevaplayacağım. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan merak edilen konu başlıklarımıza geçiş yapabiliriz. Bu sayede bizleri ne tür bilgilerin beklediğini de görmüş olabilirsiniz.

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

Çalıştığı şirket yada firmaların iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimler vererek, rehberlik eşliğinde uygulama yapan kişilere C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı denmektedir. Ülkemizde iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin düzenlemeleri 6331 sayılı Kanuna göre uygulanmaktadır. C sınıfı olması nedeniyle az tehlikeli olarak geçen yerlerinde hizmet vermektedirler.

Genel olarak meslek sorumluluk gerektiren bir iş modeline sahip olmaktadır. Bu sebepten dolayı bu mesleği yapmak isteyen kişiler, detaylı olarak araştırmaları gerekmektedir. Çünkü iş yerlerinde güvenlik ve sağlığı en iyi şekilde tutabilmek, diğer iş alanlarına göre daha fazla sorumluluk isteyen bir konudur.

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaşları - 2023
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaşları – 2023

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Görevleri

En çok merak edilen ve bizlere sorulan konulardan birisi de C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ne iş yapar sorusudur. Sizler için bu konuyu detaylı bir şekilde araştırdım gerekli bilgileri liste halinde hazırladım.

  • Çalışılan firma ile şirketlerin güvenliğine dair tehlikeleri analiz ederek eksik olan her şeyi yöneticilere bildirmek,
  • İş sağlığı ile güvenliğini tehdit edebilecek konularda gerekli uyarıları yapmak ve gerekli çözümler uygulanmadığı taktirde, iş verenin bağlı olmuş olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne gerekli konuyu bildirmek,
  • İş yerinde çalışan tüm personelleri iş sağlığı ile güvenliği konusunda bilgilendirmek,
  • İş alanında görev alan hekimler ile birlikte iş birliği içerisinde olmak.

Burada yazan maddeleri okuduğumuzda genel olarak C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı görevleri konusunu ele almış olmaktayız. Eğer bu mesleği yapma gibi bir düşünceniz varsa, mutlaka sizlere özel olarak oluşturduğum bu listeyi incelemenizi tavsiye etmekteyim.

Bu mesleği yapmak yukarıda da belirttiğim gibi sorumluluk gerektiren bir iş konusudur. Genel olarak bir iş yerine güvenlik ve sağlığı korumak için detaylı olarak çalışmak, dikkatli olmak en temel unsurlardan birisidir. Bu sebepten dolayı işin deneyimlerini yaşayan kişilerden bilgi almak, onlara sorular sormak çok daha sağlıklı bir adım olacaktır.

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

En çok merak edilen ve bizlere gelen soru tiplerinden birisi de C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı maaşları konusudur. Sizler için detaylı olarak araştırdım ve en yakın rakamları buldum. Yaptığım araştırmalara göre en düşük 4.250 TL iken en yüksek 9.250 TL olduğunu görmekteyim. Ortalama bir rakam alındığında ise tahmini 5.270 TL gibi bir maaş ücreti belirlenmektedir. Burada verilen rakamlar çalışılan kurumlara ve yapılan çalışmalara göre farklılıklar gösterebilmektedir.

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için üniversite alanında 2 yıllık olan İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünden başarı ile mezun olmanız gerekmektedir. Sonrasında ise gerekli eğitimleri alarak, diploma sahibi olmanız gerekiyor. Tüm bunların bitiminde gerekli iş başvurularında bulunabilirsiniz.

Ayrıca bu içerikler de dikkatinizi çekebilir:

Bir cevap yazın