Danışmanlık Merkezi Açmak

danışmanlık merkezi açmak

Danışmanlık Merkezi Açmak

Son zamanlarda oldukça popüler olan ve büyük bir pazara sahip olan danışmanlık merkezi açmak umut vadeden işlerin başında gelmektedir. Tek bir alanda danışmanlık yapabileceğiniz gibi birçok alanda da danışmanlık desteği verebilirsiniz. Bu pazardan güzel bir pay almak istiyorsanız bu iş alanına yatırım yapabilirsiniz. Danışmanlık işine girmeden önce hangi alanda veya alanlarda uzman olduğunuzu bilmeniz gerekir. Ülkemizde danışmanlık işi yapmak için birden fazla sertifikaya sahip olmak gerekir.

Danışmanlık Şirketi Nasıl Açılır?

Danışmanlık merkezi açmak için herhangi bir lisansa ihtiyaç yoktur ama bazı sebeplerden dolayı bakanlık bazı danışmanlık şirketlerin lisans almasını şart koşmuştur. Mesela aile danışmanlığı merkezi açmak için ilgili bakanlıktan lisansın alınması şartı bulunmaktadır. Danışmanlık şirketi açmak şuan için hem kolaydır hem de lisans gerektirmemektedir. Bunun sebebi de yasal boşlukların olmasıdır. Anonim, şahıs ya da limited olarak herkes danışmanlık şirketleri açabilir. Danışmanlık şirketi kurmaya karar verdikten sonra bir mali müşavirden bilgi almak doğru olacaktır. Daha sonra bu işi yapmak için bir ofise ihtiyaç vardır.

Çalıştırılacak eleman sayısına göre odası olmalıdır. Ofisinizin müşterinize güven vermesi için nezih bir yerde olmasına özen gösterin. Bunun için en uygun çalışma alanları plazalardır. Danışmanlık şirketini kurduktan sonra bu şirketin müşterilerinin olması gerekir. Bunu sağlamak için de ilk zamanlarda kapı kapı dolaşmanız gerecektir. Hangi alanda danışmanlık vermeye karar verdiyseniz o alanda çalışan iş yerlerini ve kişilerini ziyaret etmeniz gerekir. Bu tür yerlerin adreslerini, mail, telefon numaralarını alarak onlara hangi alanda ve nasıl bir danışmanlık yapacağınızı anlatmanız gerekir.

Danışmanlık şirketlerinin görevi

Kişileri ofisinize davet ederek onları yaptığınız iş hakkında daha ayrıntılı olarak bilgilendirebilirsiniz. Danışmanlık işlerinde en önemli nokta referanslardır. Onun için birkaç tane büyük firma veya nüfuslu birilerini referans olarak gösterdiğiniz zaman işlerinizin hızla büyüdüğünü göreceksiniz. Danışmanlık şirketlerinin görevi doğrudan kişilere ya da firmalara müdahale etmek değildir. Onların görevi karşılarındakine en güvenli ve en risksiz yöntemi sunmaktır. Bu yöntemleri uygulamak ve uygulamamak firma veya kişiye kalmıştır.

Danışmanlık merkezi açmak oldukça karlı bir iş olmasına rağmen bu alanda başarılı olmak için danışmanlık verilmek istenen konuda işinin uzmanı kişiler ile çalışmalıdır. Profesyonel insanları işe almak demek maliyetin artması demektir. Bundan dolayı gelir gider dengesini çok iyi bir şekilde oturtmak gerekiyor.

Bir cevap yazın