Donanım Mühendisi Maaşları Ne Kadar? Nasıl Olunur?

Donanım Mühendisi Maaşları Ne Kadar? Nasıl Olunur?

Günümüzde mühendislik bölümleri, bir hayli geniş yelpaze ağına sahip olmaktadır. Her geçen gün büyüyen teknoloji ile birlikte, birçok farklı sektör piyasada gün yüzüne çıkmaktadır. Özellikle son zamanlarda açılan bölümlerin, teknolojiye daha yatkın ve yakın olması da dikkatlerden kaçmayan bir unsurdur. Son dönemlerin popüler meslek gruplarından birisi de Donanım Mühendisi olmaktadır. Birçok farklı alan içerisinde ismini sıklıkla duyabilmekteyiz.

Peki Donanım Mühendisi Nedir? İşte bu yazımızda sizlerle birlikte bu mesleği açıklayacağım. Genel olarak internet alanında bu meslek ile alakalı fazla bir bilginin yer almadığını görmekteyim. Bu sebepten dolayı bu makalemizde Donanım Mühendisliği bölümünü ele alarak, gerekli bilgileri sizlere aktaracağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan merak edilen konu başlıklarımıza geçiş yapabiliriz. Bu sayede bizleri ne tür bilgilerin beklediğini de görmüş olabiliriz.

Donanım Mühendisi

Projelerde yer alan tasarımların geliştirme ve test etme süreçlerini takip ederek yöneten kişilere Donanım Mühendisi denmektedir. Bu süreç içerisinde yer alan tasarım konusu; işlemci, hafıza kartları, bilgisayar donanımları gibi birçok farklı bileşenler yer almaktadır. Genel olarak burada Donanım Mühendisinin yaptığı işin, bilgisayarın donanımlarını tasarlayarak üretmek olduğunu söyleyebilirim. Birçok farklı proje içerisinde yer alarak, iş alanlarına göre farklı donanım tasarımları gerçekleştirmektedirler.

Donanım Mühendisi Ne İş Yapar?

Forum sitelerinde birçok kişinin Donanım Mühendisi ne iş yapar? sorusunu sorduğunu görmekteyim. Bende bunun üzerine sizler için bu şekilde bir makale hazırlamak ve genel olarak ne iş yaptıklarını paylaşmak istedim. Dilerseniz hızlıca oluşturduğum listeye bir göz atalım ve bizleri nelerin beklediğine göz atalım.

  • Bilgisayar donanımları olan; işlemci disk sürücüsü, ekran kartı gibi parçaları tasarlayarak test etmek ve geliştirmek.
  • Tasarladıkları parçaları stabil bir çalışma düzeni oluşturana kadar test ederek, en iyi sonuca kadar geliştirme yapmak.
  • Kullanılan tüm ekipmanların kontrollerini sağlayarak, teknik olarak uyumluluklarını test etmek.
  • Kurumların ihtiyaç duymuş olduğu sistemleri belirlemek.
  • Donanım ve testler ile alakalı verileri kayıt altına almak ve rapor oluşturarak yetkili üst kurumlara sunmak.
  • Diğer ekip üyeleri ile iş birliği halinde olmak ve gelişim sürecinde daha verimli olmasını sağlamak.
  • Teknolojiyi yakından takip ederek, trend olan parçaları test aşamasına sokmak.

Burada yer alan maddeleri okuduğumuzda,  genel olarak Donanım Mühendisi görevleri başlığını kısaca öğrenmiş oluyoruz. Eğer bu mesleği yapma gibi bir düşünceniz varsa, mutlaka oluşturmuş olduğum bu listeyi baştan sona doğru okumanızı tavsiye etmekteyim.

Donanım Mühendisi Maaşları Ne Kadar? Nasıl Olunur?
Donanım Mühendisi Maaşları Ne Kadar? Nasıl Olunur?

Donanım Mühendisi Nasıl Olunur?

Donanım mühendisi olabilmek için bazı eğitim şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Üniversitede yer alan Elektrik – Elektronik Mühendisliği ya da Bilgisayar Mühendisliği bölümünü okuyan kişiler, bu meslek için uygun sayılmaktadır. Başarıyla mezun olduktan sonra, gerekli iş alımı bölümlerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Donanım Mühendisi Maaşları

En çok merak edilen ve bizlere yöneltilen soru başlıklarından birisi Donanım Mühendisi Maaşları ne kadar sorusudur. Genel olarak baktığımızda bu meslek ile alakalı net bir maaş kavramı yer almıyor. Fakat detaylı bir araştırma yaparak, doğru sonuçlara yakın rakamları buldum. Yaptığım araştırmalara göre en düşük 6.490 TL iken, en yüksek 16.520 TL olduğunu görmekteyim. Ortalama bir maaş rakamı alındığında ise 10.470 TL gibi bir rakam yer almaktadır.

Bu yazımızda sizlerle birlikte “Donanım Mühendisi Maaşları Ne Kadar? Nasıl Olunur? başlığı altında bilgilendirmek istedim. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Hemen aşağıda yer alan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazabilir ve bizlerle birlikte paylaşımda bulunabilirsiniz.

Ayrıca bu içerikler de dikkatinizi çekebilir:

Bir cevap yazın