Düğün Salonu Açmak İçin Maliyeti ve Şartları Nedir ?

Her sene tahmini olarak 620 bin çift dünya evine girmekte olup, düğün salonu açmak kazançlı iş fikirleri arasında yer alıyor. Türkiye’de ortalama olarak bir düğün yapmak için harcanmakta olan para her sene artış gösterirken, sektör 30 milyar dolarlık bir pastaya ulaşmış durumdadır.

Ortalama olarak düğün salonlarında 1 davetli için şu an 15tl masraf bulunurken, şık düğün salonlarında bu rakamın 200 liranın üzerinde olduğunu görmeniz mümkündür. Durum böyleyken girişimci ve yatırımcı kişiler tarafınca düğün salonu açmak önemli bir iş kolu haline geldi. Özellikle Anadolu kesiminde bir çok şehirde düğün salonu konusunda büyük esnekler yer alıyor.

Öncelikli Sorunlar

Düğün salonu açabilmek için ilk başta yapmanız gereken bir iş planı hazırlamanızdır. Düğün salonu basit iş fikri olarak görülmemelidir. Bundan dolayı oluşabilecek sürprizlere hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Düğün salonu açabilmek için oluşturacak olduğunuz iş planı içerisinde öncelikli olarak belirlemeniz gereken ve cevaplamanız gereken sorular olabilir.

Salon nerede olmalı?
Rekabet şartları nasıl?
Personel nasıl bulunur?
Gürültü konusu nasıl çözüm bulunmalı?
Ek sermaye talepleri için çözümler ne olabilir?
Sermaye temini nasıl gerçekleşebilir?

İş planı hazırladığınız zaman bu sorulara kesin bir cevap vermeniz gerekmektedir. Eksik bir madde bile kısa süre içerisinde önemli sorunlar oluşturmaktadır.

Yerinizi Seçin ve İnşaata Başlayın

Eğer sizlerde bir iş planı hazırladıysanız yola çıkabilirsiniz. Düğün salonu açmanın en önemli ilk unsuru yer belirlemektir. Eskiden mahalle aralarında yapılan fazla bulunan düğün salonları artık şehir dışında ya da bahçeli yerlerde kurulmaya başladı. Şehir dışında bir yer belirlemenin maliyetleri büyük oranda düşürdüğü için müşterilere daha rahat bir ortam sunabilirsiniz. Artık arabasız kimse düğüne gelmiyor. Bundan dolayı erişim sorunun aşıldığını belirtmek gerekiyor. Düğün salonu için belirleyecek olduğunuz bu yeri inşaat şirketi tarafından bir düğün salonu olarak inşaa ettirebilirsiniz. Çelik konstrüksiyon seçenekleriyle de daha uyguna maliyet ederek düğün salonu kurabilirsiniz.

Düğün salonu kurarken dikkat etmenizi gerektiren önemli şeyler ;

Salon içerisindeki blokların minimize edilmesi
Salonun ferah şekilde olması ve her tarafının yeterli ışık alması
Salonun içerisi dışarısı dekorasyonunu profesyonel bir şekilde yapılması
Salondaki ses sisteminin ilk önceden planı yapılması
Gürültü kirliliğinin önlenmesi adına yapının uygun hazırlanması
Salon zemininin kolay temizlenebilir şekilde olması
Düğün salonunda hazırlık, lavabo, servis ve mutfak bölümlerine yer verilmesi

Sizlerde bu düğün salonunuzu belirledikten sonra yapımı süresince mutlaka bu konulara dikkat etmeniz gerekmektedir. Doğru şekilde planlanmamış olan düğün salonu ileri zamanda müşterilerinize kötü bir izlenim gösterebilir. Düğün salonu açarken ilk olarak mimarisine önem vermeniz gerekmektedir.

Gerekli İzinleri Alın

Düğün salonu kurmanız için gerekli olan izinleri almak üzere bulunmakta olduğunuz bölgenin belediyesine gitmeniz gerekmektedir. Her belediyede gerekli olan şartlar aynı bulunmamaktadır. Hatta bazı belediyelerde bu tür eğlence ortamları için önemli işletmelerin belediyeden habersiz şekilde açılması yasaktır. Belediyeler bu konuda hazır dosyaları size temin etmektedir ve gereklilikleri karşılamanızı istemektedirler.

Kır Düğün Salonu Maliyeti

Düğün salonu kurma aşamasındayken ortalama olarak maliyetleriniz değişkenlik gösterebilmektedir. Hali hazırda Anadolu’da 120 bin liraya kurulmakta olan düğün salonları da bulunmasının yanında 4 milyon liraya kurulmakta olan düğün salonları da yer almaktadır. Bu konuda ortalama bir fiyat verilmesi çok zordur. Maliyet hesabını yapmanız için hesaplamalara dahil etmeniz gerekenler;

Arsa
İnşaat
Dekorasyon malzemeleri
Mutfak
Bahçe düzenlemesi
Yalıtım
Salon malzemeleri
Resmi işlem masrafları

Yukarıda yer alan masraflar genel olarak ve her birinin ayrı ayrı bölümlere ayırmanız ve kurmak istediğiniz düğün salonuna göre hesap yapmanız gerekmektedir. Bazı düğün salonlarının bahçesi olmadığından, bahçe maliyeti bulunmamaktadır.

Kar Edebilmeniz İçin Yapılması Gerekenler

Düğün salonunu doğru şekilde planladıktan sonra salonun para kazandırmaya başlaması ve daha fazla şekilde iş alması için yapılması gerekenler;

İlk olarak çok yüksek fiyatlar belirlemeyin
Mutlaka sosyal medya hesaplarınızın tamamını açın
Salonun daima temiz ve düzgün şekilde görünmesini sağlayın
Personel konusunda seçici davranın ve daima prezantabl görünmelerini sağlayın
Müşterileriniz ile doğrudan ilgilenecek olan 2 personel elemanı tutun
Şehrinizdeki yerel gazete, radyo ve televizyonlara reklam yapmaktan kaçınmayın
Arabası olmayan müşteriler için servis aracı bulundurun (ek ücret alabilirsiniz)

Bir cevap yazın