Kuruyemiş ve Çerez Satışı Yapmak

Ülkemizde imal edilmekte olan kuruyemişler tarladan yeşil şekilde toplanıp devasa hangarlar içerisinde kurutularak fabrikalara getirilmektedir ve kabuklarından ayrıştırma prosedürü yapılarak, temizlenmesinden sonra kuruyemiş işleme tesislerine satılıp işlenmek üzere bu tesislere gönderilmektedir. Kuru yemiş işleme tesislerine gelmekte olan kuruyemişler, tesis içerisinde sınıf sınıf büyüklüklerine, kalitelerine göre ayrılarak bantlara dökülüp nitelik ayrıştırması işleminden geçmektedir. Sınıflandırma prosedürü bittikten ardından, paketlenerek işlenmeye hazır duruma getirilir. Bu vaziyet ufak sermayeler ile iş kurmak isteyen girişimcilere iş kurma talihi vermektedir. İşleme tesislerinde işlenmeye hazır duruma getirilmiş kuruyemişleri satın alıp ufak bir işleme tesisi kurarak işleyebilirler ve kuruyemiş dükkanlarına ya da toptancılara giderek rahatlıkla satışını yapabilirsiniz.

Kuruyemiş Dükkanı Açmak için lazım olan Makineler

Kuru yemiş işleme tesisleri için tüp gaz ile gayret gösteren kavurma makineleri ya da fırın şeklinde tasarım edilmiş olan çekmeceli kavurma fırınlar satın alınmalıdır. İşleme tesisi içerisinde işlenecek kuruyemişleri paketlemek için anlaşılan toptancının isminin yer aldığı paketler toptancılardan fiyatsız temin edilerek masraf kalemelerinden birinden kurtulmuş bulunursunuz.

Gereken Personeller

Kuru yemiş işlemek ya da kavurmak için uzman ya da yetkin bir çalışana gereksiniminiz yoktur. Kuru yemişleri fırına yeteri kadar koyacak ve belirle sıcaklık derecelerinde belirli sürelerde fırının içerisinde tutacak ve belirli vakit aralıklarında karıştırma prosedürü yapabilecek birinin çalışması yeterlidir. Kavurma işleminden ardından kuru yemişleri yalın ve karışık olarak belirli gramajlarda tartmalı ve paketleme prosedürünü yapmalısınız. Kuru yemişleri 50 gr, 150 gr, 300 gr ve 500 gr şeklinde ufak paketlere koyarak marketlere, 5 kg, 15 kilogram şeklinde devasa paketlere koyarak kuru yemiş dükkanlarına da satmanız mümkündür.

Kuruyemiş Dükkanı Açmak için lazım olan Sermaye

Bütün bu işlemleri yapmanız için ihtiyaç duyulan olan bütçe; bir kavurma fırını, paketlemek için ihtiyaç duyulan paketler, bir de çalışacak birine verilecek aylık kadardır. Satışını gerçekleştireceğiniz paketlere kar marjlarınızı ilave ederek kendisi işinizin patronu olabilirsiniz. Yeterli sermayem yok ama bu iş için kendime özgü düşüncelerim var diyorsanız KOSGEB’ in girişimcilere verilen hibelerden yararlanabilirsiniz. Girişimcilik hibesinden faydalanabilmeniz için ilk olarak girişimcilik sertifikası almalı ardında KOSGEB’e makul bir proje sunmanız gereklidir.

Bir cevap yazın