Kuyumcu Dükkanı Açmak (Zengin İş Fikri)

 

Kuyumcu dükkânı açmak oldukça karlı bir iş alanıdır. Bugün yatırdığınız sermayenin iki katı kadar bir tutarını birkaç yıl içinde geri alabilirsiniz. Bunun için burada en önemli konu kuyumcu dükkânı açmak için gerekli olan sermayenin sağlanmasıdır. Eğer yeterli bir sermayeye sahip olmazsanız bu size itibar ve güven kaybettirecektir. Ayıracağınız paranın büyük kısmıyla zaten altın satın alınacak diğer küçük bir miktarda dükkânın iç tasarımı için kullanılacaktır.

Kuyumcu Dükkânı Nasıl Açılır?

Kuyumcu dükkânı açmak sermaye gerektiren bir yatırımdır. Eğer 3 – 4 m2’lik bir dükkân düşünmüyorsanız en az size 300 bin TL’lik bir sermaye gerekmektedir. Ama ben 30 -40 metre karelik bir dükkân istiyorum derseniz o zaman bu rakam 1 milyon TL’ye kadar çıkacaktır. Kuyumculuk yapmak için ilk başta dükkân yerinin belli olması gerekiyor. Dükkânın önemli ve işlek bir noktada olması, müşterilere yakın bulunması oldukça önemlidir. Dükkân yeri belirlendikten sonra belediye ve Maliye’ye gidilip işyeri açma ruhsatı ile vergi levhası alınmalıdır. Bu işlemleri bir muhasebecinin yapması sizi hem zaman kaybından hem de para kaybından kurtaracaktır. Resmi işlemler bittikten sonra dükkânın iç dizaynı yapılmalıdır. Altınların sergilenmesi açısından vitrin tasarımı çok önemlidir.

Bu konuda bir iç mimardan yardım alabilir veya kendiniz internetten araştırma yapabilirsiniz. Vitrinin yoğun bir ışığa sahip olmasına dikkat ediniz. Vitrin hazırlığı yaparken yaklaşık olarak ne kadar altına ihtiyacınız olduğunu belirlemeye çalışın. Vitrinde altının her çeşidine yer vermeye çalışmalısınız. Altınları toptan olarak imalathanelerden temin edebilirsiniz. Dükkânın, 3 – 4 tane kişinin bir arada oturabileceği genişlikte olmalıdır. Dükkânda müşteriler ile iletişim kurmak ürün satışı için çok büyük önem taşır. Bundan dolayı bir tane bayan personel çalıştırmak kadın müşteriler açısından daha olumlu olacaktır. Her işte olduğu gibi kuyumculukta da güven en önemli unsurdur. Kuyumcu dükkânı açtığınızda bunu çevrenizdeki herkesin duymasını sağlayınız. Ayrıca reklam vererek de kendinizi duyurabilirsiniz.

Kuyumcu
Kuyumcu

Kuyumcu Dükkânının Kar Marjı Nedir?

Kuyumcu dükkânı açmak karlı bir yatırım ama bu kar, satılan ürüne göre değişiklik göstermektedir. Bu durumu şöyle açıklayabiliriz. Cumhuriyet ve çeyrek altının daha önceden belirlenmiş bir sabit fiyatı olduğundan bunlardan kar etmeniz olanaksızdır. Bunlarda kar payı % 2 lik barajı aşmaz. Bu tür altınları satarak sizin kar elde etmeniz mümkün görünmüyor. Eğer kar elde etmek istiyorsanız işçilikleri yüksek olan altın çeşitlerini satmanızdır. Bunlara örnek olarak da yüzük, kolyeler, bilezik ve küpeyi sayabiliriz. Bu ürünlerin kar payları oldukça yüksektir. Bu altınlarda kar marjı % 40 lara kadar çıkmaktadır.

Kuyumculukta Nasıl Kazanılır?

Bu işe yeni adım atacaksanız ve doğru insan ile çalışırsanız kuyumcu dükkânı açmak sizin için çok karlı olacaktır. Kuyumculukta tecrübe çok önemlidir. Zaten bütün kuyumcu dükkânları tecrübeli kişiler tarafından açılmaktadır. Kuyumculuk sektörü hakkında en ayrıntılı bilgiyi bu insanlar ile iletişim kurarak ve onları ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Kuyumcu dükkânını en işlek yerlerde açmaya özen gösterin. İnsanların kalabalık olduğu yerlerde olan kuyumcuların kar payları daha yüksektir. Kendinize bir plan yapın. Örneğin tek bir mal üzerinde yoğunlaşın ve sadece onu satın. Çünkü ne kadar fazla mal çeşidi olursa o kadar çok personele ihtiyacınız olacaktır. Bu ise size fazladan maliyet getirecektir. Kuyumculukta çevre faktörünü her zaman göz önünde bulundurur. Bölgenizdeki kuyumcular ve esnaflar odasına kayıt olmayı sakın unutmayın. Söylentiler hızlı yayılır bu size iş olarak geri dönecektir. Dükkânınızın doğru pazarlanması işiniz için oldukça önemlidir. Hangi kesime hitap edecekseniz ona göre bir strateji belirleyin.

“Kuyumcu Dükkanı Açmak (Zengin İş Fikri)” üzerine 1 yorum.

  1. (İstanbul) altın elmas döviz alımı yapmaktayım özellikle yüksek miktarda Dolar Euro Dinar siterlin bozdurmak isteyenler bana ulaşabilir

Bir cevap yazın