Evde İplik Temizleme Makası Paketleme İşi 2023

Evde İplik Temizleme Makası Paketleme İşi

İplik temizleme makası, genellikle tekstil ürünlerinin imalatında dikişlerde ki fazla olan iplik parçalarını, dikiş ve dikiş kenarlarındaki fazla parçaları düzeltmek için kullanılan, küçük boyutlarda olan, kendi kendini açabilmesi için içerisinde ufak bir yay olan kesme aleti olarak bilinmektedir. Tekstil ile ilgilenen terzilerde, dikim atölyelerinde ve konfeksiyon vb imalathanelerde bulunmaktadır. Bu yazımızda evde iplik temizleme makası paketleme işi hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız. 

Metal atölyelerinde üretilen iplik temizleme makasları daha sonra bıçak kısımlarının montajı ve paketleme işlemlerinin ardından mağazalarda satışa sunulmaktadır. İmalat ve bıçak kısımlarının montaj işlemleri fabrikalarda yapılırken, paketleme işlemleri ise fabrika dışında evlere ek iş olarak verilmektedir. Fabrikalar iş yüklerini azaltmak için bu sistemi tercih etmektedir. 

İplik Temizleme Makası Paketleme İşi Nasıl Yapılır?

Kullanım alanına göre birbirinden farklı kalite ve şekiller iplik temizleme makası modelleri vardır. Evde paketlemesini yapacağınız ise genellikle piyasada bulunan, terzi gibi herkesin kullandığı hatta evlerde bile kullanılan küçük modellerden biridir. 

Yapmanız gereken ilk şey, karışık bir şekilde gelmiş olan iplik temizleme makaslarını renklerine göre ayırmaktır. Makasların uçları keskin olacağı için işi yaparken firmanın vereceği eldivenleri ve önlükleri takması zorunludur. Ayırma işlemi bittikten sonra kalite kontrol işlemi olarak, makasların iç kısımlarındaki vidaların oynayıp oynamadığını, tutacak kısımlarında çatlama veya kırılma olup olmadığını kontrol etmelisiniz. 

Ayırma ve kalite kontrol işlemlerinin hem ardından makasların sivri olan uç kısımlarına plastik kılıflar takarak, satış öncesi veya sonrasında birilerine zarar gelmesini engellemiş olacaksınız. Bu işlemi bitirdikten sonra makasları koyacağınız kutuları hazırlamanız gerekir. Bu kutuların içine ortalama 20 adet makas girmektedir. Kutuları oluşturduktan sonra her kutunun içine farklı renklerden oluşacak şekilde 20 adet iplik temizleme makasını koyup, ağzını para bandı ile kapatırsınız. 

Son olarak ise hazırladığınız kolileri büyük kolilere yerleştirerek paketleme işlemini tamamlamış olacaksınız. Haftalık olarak paketler sizden teslim alınır. 

Mum paketleme își hakkında bilgi almak için: Evde Mum Paketleme İşi 2023

İplik Temizleme Makası Paketleme İşi Ne Kadar Kazandırır

Bu iş modelinde sizlere haftalık olarak iş verilmektedir. Hef hafta yaklaşık 2500 adet makası paketlemeniz istenir. Sorunsuz bir şekilde halledilen ve teslim edilen paketler için haftalık 600 TL ödeme alırsınız. İş veren sizden memnun kaldığı ve işlerinizi aksatmadığınız sürece düzenli olarak iş almaya devam edersiniz. Bu iş ile aylık 2400-2800 TL gelir elde edebilirsiniz. 

Başvuru Nasıl Yapılır

Ev ortamında düzenli olarak kimsenin baskısı altında kalmadan çalışabilir ve para kazanabilirsiniz. Bu tarz bir işe başvuru yapabilmek için internet üzerinden ilanlara bakabilirsiniz. Aynı şekilde sosyal medya aracılığı ile de bu tarz iş veren firmalarla iletişim kurabilirsiniz. Direkt olarak firmalarla görüşmeye de gidebilirsiniz. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için evde iplik temizleme makası paketleme işi hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için yararlı ve bilgi verici bir içerik olmuştur. Başka bir içerikte görüşmek üzere!

 

Bir cevap yazın